Camerata Cantilly obilježila 5 godišnjicu djelovanja

16. studenoga 2019.
Komentari isključeni
855 Pregleda

Camerata Cantilly obilježila je 5. godišnjicu postojanja svečanim koncertom u Lisinskom u ponedjeljak 11.studenog, čime je na najljepši način zaokružila jedno poglavlje u svome djelovanju. U gotovo rasprodanoj dvorani Ansambl se predstavio s dosad najraznovrsnijim i najintrigantnijim programom.

Na početku koncerta, publici se obratio klarinetist Mihael Paar, osnivač i umjetnički voditelj Ansambla prisjetivši se početaka i prvog koncerta održanog upravo u Samoboru 22. lipnja 2014. godine. Više od 25 koncerata koji su potom uslijedili pozicionirali su Ansambl u vrh hrvatske glazbene reproduktive, a na tome putu važnu je ulogu odigralo Ministarstvo kulture te Grad Zagreb koji je bio i pokrovitelj obljetničkog koncerta. Ključnu ulogu odigrali su pak brojni donatori iz Samobora i Zagrebačke županije čiji je obol bio nemjerljiv za djelovanje i opstanak Ansambla. Svima njima Camerata Cantilly neizmjerno zahvaljuje – istaknuo je u svome govoru Paar.

Uz velike povike bravo, publika je izmamila i dva dodatka u večeri koja će se još dugo pamtiti i koju su trajno zabilježile kamere Hrvatske televizije. Prigodni koktel nakon koncerta s velikom slavljeničkom tortom za cijelu publiku bila je nastavak jednog radosnog i emotivnog trenutka za Ansambl i njihove vjerne pratitelje. Čestitke Camerati Cantilly na prekrasnom koncertu i velikom jubileju!

Foto: Mirko Cvjetko

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.