Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježava i Samobor

15. studenoga 2019.
Komentari isključeni
506 Pregleda

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju Dana sjećanja na
žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.

Obljetnice su prigode da se prisjetimo na neke trenutke i događaje koje su se zbile u povijesti nekog vremena. Prije dvadeset i osam godina, 18. studenoga 1991., nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Tijekom borbi i nakon ulaska srpskog okupatora u grad, poginulo je oko 550 branitelja i 1700 civila, oko 8000 Vukovaraca bilo je odvedeno u logore, dok ih se još oko 800 vodi na popisu nestalih.

Grad Samobor, točnije Upravni odjel za društvene djelatnosti i ove će godine zajedno sa učenicima osnovnih i srednjih škola Grada Samobora obilježiti tragediju Grada Vukovara prigodnim satom povijesti i paljenjem svijeća na Trgu kralja Tomislava, u ponedjeljak 18. studenog 2019. godine s početkom u 17:00 sati.

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, održati će se kratki sat povijesti ispred zdenca na Trgu, a učenici osnovnih i srednjih škola upaliti će svijeće prigodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Iz nadležnog Upravnog odjela za društvene djelatnosti kažu kako vjeruju da će se i ove godine zajednički prisjetiti na tragediju Vukovara i odati počast svima poginulim u Domovinskom ratu, dostojanstveno i s ponosom.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.