Županijske ceste spremne za zimsku sezonu

14. studenoga 2019.
Komentari isključeni
563 Pregleda

Nakon što je prošli tjedan samoborski Komunalac predstavio planove zimske službe za dolazeće zimsko razdoblje, danas je Zagrebačka županija predstavila svoj izvedbeni program radova održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta na području županije u zimskom razdoblju.
Kako je rečeno na predstavljanju u prostorijama Županijskih cesta, Zimska služba Zagrebačke županije spremna je za, a za provođenje programa osigurano je 15,3 milijuna kuna. ŽUC organizira provođenje zimske službe na 1.258 km županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije raspoređenih u III. i IV. razinu prednosti u razdoblju od 15. studenoga ove godine do 15. travnja 2020. Za to je osigurano 29 vozila s ralicama i posipačima, 1 freza za snijeg te 5.000 tona soli i 5.000 kubika sipine.
Prema riječima ravnatelja ŽUC-a Tomislava Landeke radove zimskog održavanja izvode Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. i to putem stožera zimske službe kroz 7 mjesta pripravnosti od kojih je jedno i u Samoboru.
Kako se na području Zagrebačke županije nalazi i 370 km državnih cesta I. i II. razine prednosti, Hrvoje Sokol iz Hrvatskih cesta rekao je da je i za njihovo održavanje osigurano 5.000 tona soli te 1.500 kubika sipine.
Direktor Županijskih cesta Jurica Krleža naglasio je da Županijske ceste Zagrebačke županije ove godine ulažu više od 9 milijuna kuna u modernizaciju svoje opreme, a župan Stjepan Kožić iskoristio je priliku kako bi podsjetio da je županija kreditom od 50 milijuna kuna sanirala oko 200 kilometara najugroženijih prometnica no i upozorio da potrebe na terenu daleko premašuju sredstava kojima raspolaže ŽUC“. Zato je još jednom apelirao na Vladu RH i resorna ministarstva da napokon krenu rješavati problematiku nedostatnih temeljnih prihoda ŽUC-eva u svim hrvatskim županijama.
Na kraju, ravnatelj ŽUC-a Tomislav Landeka posebno je zamolio vozače i sve sudionike u prometu da na svojim vozilima imaju zimsku opremu te da vožnju prilagode uvjetima na cesti, a obećao je da će ceste biti očišćene u najkraćem mogućem roku.
foto: Zagrebačka županija

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.