Štrajkaju prosvjetari u Zagrebačkoj županiji!

12. studenoga 2019.
Komentari isključeni
422 Pregleda

Cirkularni štrajk prosvjetara koji traže veće plaće u srijedu, 13. studenog, nastavlja se i u Zagrebačkoj županiji pa nastave prema redovitom rasporedu neće biti u osnovnim i srednjim školama u Samoboru .

Vrata škola su otvorena za učenike koji dođu u školu i djeca će biti zbrinuta, no nastave nema u niti jednoj od 5 samoborskih osnovnih škola.

Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor nastavu ima u prijepodnevnom turnusu, a prema rasporedu koji je škola objavila na svojim web stranicama.

Nastava se djelomično održava i u Srednjoj strukovnoj školi, jer ne štrajkaju svi nastavnici. Svi trogodišnji obrtnički razredi odlaze na praktičnu nastavu u vanjskom procesu, odnosno u obrtničke radionice s kojima imaju sklopljen Ugovor o naukovanju, a ostali razredi će nastavu imati prema rasporedu koji je Srednja strukovna škola objavila na svojim web stranicama.

Gimnazija Antuna Gustava Matoša na svojem je web-u izvijestila kako se zbog sudjelovanja većine djelatnika u štrajku, nastava neće održati u poslijepodnevnom turnusu te da su predmetni nastavnici pravovremeno obavijestili one učenike za koje se održava nastava u jutarnjem turnusu.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.