Održana kulinarska radionica za samoborske ugostitelje

12. studenoga 2019.
Komentari isključeni
1.220 Pregleda

U organizaciji Udruženja obrtnika Samobor jučer je u Kavani i hotelu Livadić Samobor održana edukacijsko – kulinarska radionica za samoborske ugostitelje – kuhare. Glavna tema radionice je korištenje lokalne autohtone ribe – žumberačke pastrve u kombinaciji sa sezonskim namirnicama. Radionicu su vodili chefovi Jurica Obrol i Matija Roso iz šibenskog restorana Pelegrini.

Chefovi su žumberačku pastrvu ukomponirali u tri različita kreativna jela, a servirali su ih na prekrasnim ručno rađenim tanjurima Igora Romića iz Studia Croker.

Tako se na tanjuru našao Tartar od pastrve s majonezom od hrena i hrskavom ciklom kao hladno predjelo, File pastrve s pireom od graha i zelenom jabukom kao toplo predjelo i glavno jelo – frigana pastrva i tikvice na podlozi od blitve s majonezom od dimljene paprike. Tijekom radionice chefovi su pokazali izradu majoneza od hrena i dimljene paprike, kako pravilno filetirati ribu, tehnike rezanja povrća i kreativno serviranje jela.

Samoborski ugostitelji – kuhari izašli su iz svoje comfort zone i vrlo rado se uključili u pripremu ovih kreativnih jela. Drugačiji pristup hrani i namirnicama oduševio je sudionike radionice, koji su imali priliku razmjenjivati svoje ideje i razmišljanja s mladim chefovima i kolegama kuharima.

Kulinarska radionica pokazala se kao odlična prilika za stjecanje novih iskustava, razmjenu kreativnih ideja i upijanja novih znanja iz gastronomije i kulinarstva.

Udruženje obrtnika Samobor zahvaljuje svim polaznicima na sudjelovanju i druženju, a posebno Hotelu i kavani Livadić Samobor na domaćinstvu i ustupanju prostora za kuhanje, chefovima Jurici Obrolu i Matiji Rosu na vođenju radionice i fantastičnim jelima te Igoru Romiću na ručno rađenim tanjurima na kojima su interpretirana jela zaokružila svoju priču.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.