Koncert sakralne glazbe izveli eminentni gosti iz Splita

11. studenoga 2019.
Komentari isključeni
398 Pregleda

Gotovo sat vremena uživala je jučer publika okupljena u samoborskoj župnoj crkvi u podnevnom nastupu muškog pjevačkog zbora Brodosplit. Od osnivanja, 1972. godine, svojim radom, brojem nastupa, zanimljivošću programa, vrijednošću interpretacije, kulturom pjevanja, osebujnom zvučnošću i kompaktnošću glasova, ovaj zbor je postao jedan od najcjenjenijih zborova u Hrvatskoj. 

Da su doista takvi potvrdili su i u Samoboru na gotovo jednosatnom koncertu naziva “Oče naš”. Pod umjetničkim vodstvom Vlade Sunka, izvodili su, dakako, duhovne skladane pjesme domaćih i stranih autora poput Papandopula, Stipišića Delamte, Mendelsohna…, ali i pučke crkvene napjeve. Koliko su oduševili publiku, pokazala su i dva glazbena dodatka koja je izmamio dug pljesak na kraju koncerta.

Organizator nastupa Muškog zbora Brodosplit bio je Folklorni ansambl Mladost iz Samobora, a uime grada Samobora na koncertu je bio predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić u društvu gradske vijećnice Irene Kapor.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.