Berba judaških medalja na Kupu Jaske

11. studenoga 2019.
Komentari isključeni
429 Pregleda

Na 20. po redu Judo cupu Jaska 2019., na kojem je nastupilo 544 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Rumunjske i BiH, bila je i ekipa Judo kluba Samobor sa svojih 40 natjecatelja u uzrastima U8, U10, U12, U14 i U16. Osvojili su 8 zlata, 7 srebra i 7 brončanih medalja. Zlata su osvojili: Ivano Šojat, Lovro Špoljarić, Anja Tomičić, Luka Rubrik Šehić, Lana Marić, Matea Vidak, Luka Smirčić i Petra Jovanović. Do srebra su došli: Marko Vujica, Lana Korovljević, Lorena Josić, Leon Antolin, Karla Kolman, Vita Lencur i Helena Medved. Bronce su zaslužili: Andrej Paladinić, Vanja Svečnjak, Petra Vidak, Karlo Prevendar, Mihael Sučić, Arian Marković i Marko Smirčić. Vodili su ih treneri Josip Šančić, Dora Bortas i Valerije Makarun. U ekipnom poretku Judo klub Samobor zauzeo je 1. mjesto ispred Zagrebačke judo škole i Judo kluba Black Belt.

Subota je bila uspješna i za Judo klubom Okami koji je u Jastrebarskom nastupio sa 6 judaša koji su osvojili 7 medalja i 2 trofeja za najbolje natjecatelje uzrasta. Zlatno se našlo oko vrata Ane Vite Šlatke, Nikoline Šlatke (najbolje natjecateljice turnira u uzrastu U12) i Iris Marie Šlatke, koja je natjecanje završila i s osvojenim trofejem za najbolju natjecateljicu uzrasta U14. Nikolina Šlatka je nastupila i u starijem uzrastu U14 te i tamo stala na najvišu stubu postolja. Srebro je osvojila Lana Juric, a bronce Matej Dutković i Šimun Klepić. Treneru Dubravku Šlatki u vođenju ekipe pomagao je Tomislav Dömötörrfy.

Na Kupu Jaske natjecao se i Judo klub Sakura iz Svete Nedelje sa 16 natjecatelja u uzrastima U8, U10 i U12 te osvojio 4 srebra i 4 bronce. Srebro oko vrata nose Sara Jakopec, Luka Bukaić, Luka Vidović i David Žgalin, a bronce su izborili Nina Sadrić, Hrvoje Matec, Sven Majdak i Lavi Filipović.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.