Preventivni pregled kože

8. studenoga 2019.
Komentari isključeni
560 Pregleda

Zagrebačka županija nastavlja i u studenom sufinancirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože na više lokacija na svom području. Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije. U Samobor dolaze u srijedu, 27. studenog, u ljekarnu na Trgu kralja Tomislava. Zainteresirani za ovaj pregled trebaju obaviti telefonsku rezervaciju termina na broj 33 60 217.

Za provođenje ovog preventivnog programa Zagrebačka je županija u ovoj godini osigurala 70 tisuća kuna. Ovaj program Županija provodi šestu godinu uzastopce, a zanimanje stanovnika je iznimno veliko. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja cijele županije, od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.