Vrhunska sezona Lorene Bartaković

4. studenoga 2019.
Komentari isključeni
575 Pregleda

Na Prvenstvu Hrvatske u krosu, održanom u subotu u Virovitici, u utrci kadetkinja na 2000 metara titulu prvakinje Hrvatske drugu uzastopnu godinu zavrijedila je Samoborka Lorena Bartaković, koja se natječe za zagrebački Agram. Za Lorenu je to ujedno bio i završetak vrlo uspješne sezone, kao i kadetskog staža.

Već početkom godine, iako još kadetkinja, postala je i dvoranska juniorska prvakinja Hrvatske na 3000 metara, a tjedan dana kasnije dvoranska mlađejuniorska viceprvakinja Hrvatske na 1500 metara. Potom se dokazala i u svojoj kategoriji gdje je uzela naslov kadetske dvoranske prvakinje Hrvatske na 1500 metara.

Kada je u lipnju krenula sezona prvenstva Hrvatske na otvorenom, Lorena je opet zaredala sa sjajnim rezultatima i tako u tri vikenda postala kadetska prvakinja na 1500 metara i viceprvakinja na 600 metara, dvostruka mlađejuniorska prvakinja na 1500 i 3000 metara te juniorska viceprvakinja na 3000 metara i brončana na 1500 metara.

U rujnu je na Kupu Hrvatske za kadete zauzela prvo mjesto na 2000 metara i time osigurala nastup za reprezentaciju u Ptuju gdje je osvojila brončanu medalju. U listopadu postaje cestovna kadetska prvakinja Hrvatske na 3000 metara.

Ako tome pridodamo još i medalje s mitinga i ekipnih nastupa, kao i Školskog prvenstva Hrvatske u krosu i atletici, uspjeh je tim veći.

Iduće sezone Lorena Bartaković postaje mlađa juniorka, što će joj otvoriti mogućnost nastupa i u seniorskoj kategoriji.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.