Prvog dana prosinca otvorite svoja srca

4. studenoga 2019.
Komentari isključeni
471 Pregleda

Samoborci će i ove godine pokazati kako imaju veliko srce, na humanitarnoj akciji Velika srca trče koja se održava u nedjelju, 1. prosinca sa startom u 10sati ispred Centra za mlade “Bunker” u bivšoj vojarni Samobor.

Uključite se i vi, jer nema boljeg načina za započeti najljepši mjesec u godini!

Već šestu godinu zaredom Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor organizira ovu akciju kojoj je cilj prikupljanje sredstava za pomoć djeci, štićenicima udruge Nova budućnost.Za organizaciju ove akcije Klub je nedavno nagrađen Nagradom Grada Samobora, što je najveće priznanje lokalne zajednice.

U vremenu od 10 do 14 sati dobrodošli su svi ljudi velikog srca da otrče koji krug dužine 720 metara, prošeću ili podrže akciju svojim skromnim doprinosom. Naime, svaki od sudionika akcije Velikasrca trče svojim će prilogom, bez obzira na iznos i dužinu koju je pretrčao, osigurati nastup u utrci, a istrčanim krugom dodatno će doprinijeti povećanju iznosa koji će donatori uplatiti na žiro-račun Udruge.

Pozivaju se svi sportaši, zaljubljenici u trčanje i svi ljude velikog srca da sudjeluju u što većem broju. Pozvani su i svi sportski klubovi, udruge i društva koji kao ekipa žele nastupiti u nizanju krugova da sudjeluju u ovoj akciji. Prijave započinju u 9 sati.

Slatka iznenađenja pripremaju se za najmlađe sudionike utrke koji će ovom prilikom osjetiti radost darivanja i pomoći djeci kojoj je to najpotrebnije.

Prošle godine sudjelovalo je 524 sudionika, uz 30-ak volontera, od kojih su neki sportaši, a neki građani željni pomoći. Ukupno su istrčana 5.524 kruga čime je prikupljeno najviše sredstava do sad.Donacijama sudionika prikupljeno je 16.885 kuna te 7.000 kuna u poklon bonu kontrolora letenja, koji su osigurali i božićne darove za svih 30 štićenika i tako udvostručili iznos prikupljen na samoj manifestaciji.

Pomozite i vi da ove brojke budu još ljepše te da i ove godine uljepšamo Božić našim mališanima!

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.