Krešimiru Butorcu i Ivanu Vlainiću zlatna medalja na IENI

4. studenoga 2019.
Komentari isključeni
652 Pregleda

Udruga inovatora Hrvatske sudjelovala je na međunarodnom sajmu inovacija IENA 2019. u Nurnbergu te zajedno s hrvatskim inovatorima osvojila 10 zlatnih medalja, 4 srebrne, 2 brončane medalje i 6 posebnih nagrada. Uz sve to hrvatski inovatori su osvojili i Grand prix nagradu Asocijacije Europskih inovatora te Veliku nagradu AFAG organizatora sajma.

Na ovogodišnjem sajmu inovacija IENA 2019., koji je ujedno i najstariji međunarodni sajam inovacija u Europi, Hrvatska je bila zemlja partner sajma jer na njemu sudjeluje od 1993. godine, gdje se dosad predstavilo više od 700 hrvatskih inovacija. Na sajmu je ove godine izlagalo 800 sudionika iz više od 40 zemalja svijeta. Uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, HAMAG-BICRO-a, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske zajednice tehničke kulture i ove godine ostvareni su zavidni rezultati.

Jedna od predstavljenih inovacija bio je i “Inteligentni prometni sustav”, Krešimira Butorca s mentorom Ivanom Vlainićem iz Srednje strukovne škole u Samoboru, za koju je autor osvojio zlatnu medalju i posebno priznanje.

Na marginama sajma održao se niz poslovnih razgovora s potencijalnim partnerima iz Njemačke i svijeta, a predstavnik Udruge inovatora hrvatske tradicionalno je bio i član ocjenjivačkog suda.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.