Edukacija za osoblje neprofitnih sportskih organizacija

31. listopada 2019.
Komentari isključeni
895 Pregleda

Udruga Sport VIV iz Samobora organizirala je jučer u Samoboru međunarodnu konferenciju u sklopu provedbe Erasmus + Sport projekta “Educational laboratory” koji sufinancira Europska komisija iz programa Erasmus + Sport te Ured za udruge Vlade RH. Cilj projekta je poticanje mobilnosti osoblja neprofitnih sportskih organizacija u svrhu jačanja njihovog kapaciteta putem neformalnog obrazovanja. Projektom se doprinosi razvoju mreže između partnerskih organizacija, organiziranju neformalnog obrazovanja ciljanih skupina o tome kako funkcionirati na transnacionalnoj razini, razmjeni primjera dobre prakse u upravljanju sportskim organizacijama, povećanju vidljivosti neprofitnih organizacija kroz korištenje besplatnih online alata, povezivanju aktivnosti sportskih organizacija s drugim industrijama (npr. turizmom) koje mogu donijeti dodanu vrijednost sportu i organizacijama u cjelini, razvoju marketinške aktivnosti sportskih organizacija te jačanju kapaciteta sportskih organizacija u području prijave na nacionalne i EU fondove.

Organizacijsku strukturu, funkcioniranje i financiranje sporta i neprofitnih organizacija, sport osoba s invaliditetom te mogućnosti povećanja vidljivosti udruga predstavili su Boris Makarun iz Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Ivan Dragić iz Zagrebačkog rukometnog saveza – rukomet u kolicima, Tin Bregović iz Hrvatskog hrvačkog saveza, Tonči Anzulović iz Sportskog saveza grada Zagreba, Dubravko Ižaković iz Športske zajednica Osječko-baranjske županije, Verica Mance iz Udruge Sport VIV te Ivana Kostić iz Udruge za promicanje aktivnog građanstva – ECHO.

Projekt se provodi do kraja ove godine u partnerstvu s neprofitnim organizacijama iz Italije (Associazione Sportiva Dilletantistica Margherita Sport e Vita Basket – MSV Basket), Slovenije (TREND-PRIMA, Zavod za raziskave in razvoj znanja, Maribor) i Hrvatske (Udruga za promicanje aktivnog građanstva ECHO, Zagreb). Ukupna vrijednost mu je 37.725 eura.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.