Najnovije
Noć muzeja u Samoboru (28. siječnja 2020. 16:57)
Svečani prijem za srebrnog Mateja Ašanina (28. siječnja 2020. 16:02)
Mlađi naraštaji RK Rudara četvrti u Rijeci (28. siječnja 2020. 15:59)
Pregršt zabave za male mašakre (27. siječnja 2020. 17:52)
Juraj Kodrić osvojio turnir u Zagrebu! (27. siječnja 2020. 14:02)
Sveta Gera i molitva za mir (27. siječnja 2020. 13:18)
Po Žumberku – od Krijesa do Krijesa (27. siječnja 2020. 13:15)

Sveta Nedelja korak do raspisivanja natječaja za novog koncesionara

30. listopada 2019.
Komentari isključeni
2.681 Pregleda

Svetonedeljsko Gradsko vijeće na nedavno održanoj sjednici prihvatilo je prijedloge odluka koje su preduvjet da Sveta Nedelja raspiše natječaj za izbor koncesionara koji će obavljati javni gradski prijevoz na svetonedeljskom području. Tako je prihvaćen prijedlog da se izmjeni Odluka o komunalnim djelatnostima, kao i prijedlozi Odluka o javnom linijskom prijevozu putnika i utvrđivanju zona u prijevozu putnika na svetonedeljskom području.

“Tim odlukama, koje su temelj da se naprave promijene u javnom gradskom prijevozu, prethodile su brojne druge radnje, poput izrade Studije o prijevozu, kao i usuglašavanje s nadležnim institucijama i stručnjacima, praćenje prometa i brojanje putnika i ostalo ” – kaže svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec te ističe kako je ideja da područje grada Svete Nedelje bude jedna zona unutar koje će prometovati tri linije, a prijevoz će za korisnike biti besplatan. Povezat će se svetonedeljska naselja te pojačati linije prema Podsusedu otkuda građani mogu na vlak ili ZET-ov bus.

Natječaj za izbor koncesionara koji će prevoziti putnike na svetonedeljskom području bit će raspisan u najkraćem mogućem roku, a to bi u najboljem slučaju bilo koncem ove godine, a propisani uvjeti za dobivanje koncesije bit će stroži nego sada, a sve kako bi taj prijevoz bio kvalitetniji – kaže Dario Zurovec.

Svi detalji o funkcioniranju javnog prijevoza bit će definirani Ugovorom s pružateljem usluge, a Dario Zurovec vjeruje da će ova ideja zaživjeti do proljeća ili najkasnije do ljeta te da će građani biti zadovoljniji.

Za javni gradski prijevoz na području Svete Nedelje, koji bi trebao biti besplatan, Grad Sveta Nedelja, će prema sadašnjim okvirnim procjenama, izdvajati od 5 do 6 milijuna kuna godišnje.

Više poslušajte u našem današnjem Ritmu grada od 17 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.