Od karatea u Čileu do Svjetskog dana juda u Samoboru

30. listopada 2019.
Komentari isključeni
684 Pregleda

Športofon su ponovno ispunile raznolike sportske teme, pretežito tzv. tekuće, odnosno aktualne, pa smo se osvrnuli na uspjehe hrvatskih karateka na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u judu, održanom u Čileu, gdje je na domak postolja bio i naš mladi i nadareni Samoborac, Dino Šimunec.

Govorili smo i o uzletu samoborskih košarkaša u Prvoj hrvatskoj ligi kroz koju kroče bez poraza, a potom se vratili borilačkom sportu, ovaj put judu i u razgovoru s trenerom u Judo klubu Profectus Samobor, Matijom Frlićem, doznali kako je klub obilježio Svjetski dan juda.

Izvijestili smo i o uzvratnom susretu sportaša Brežica i Samobora, ovaj put održanom u povodu Dana Občine Brežice, najavili humanitarnu rukometnu utakmicu Rudar – Nexe u povodu proslave 60 godina rada Rukometnog kluba Rudar, s kratkim povijesnim presjekom razvoja rukometa u Rudama.

Športofon smo završili pregledom prvenstvenih nogometnih rezultata u Jedinstvenoj županijskoj i Prvoj županijskoj ligi – zapad.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.