Svetonedeljsko Gradsko vijeće donijelo odluke za promjene u javnom gradskom prijevozu

29. listopada 2019.
Komentari isključeni
928 Pregleda

Redovna 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje održana je u ponedjeljak 28. listopada, a počela je aktualnim satom tijekom kojeg su vijećnici gradonačelniku postavljali pitanja.

Vijećnika Darija Zajeca (SDP) zanimalo je zašto je posječena šuma uz dvorac u Kerestincu te tko je dao nalog za istim, tko je bio izvođač radova i gdje je završila posječena drvna građa. Gradonačelnik Dario Zurovec pojasnio je kako je radove izvela tvrtka angažirana od strane Rimac Automobila d.o.o., a temeljem dopuštenja Grada Svete Nedelje. Navedena šuma je prije bila zarasla poljoprivredna površina. P.o. gradonačelnika pročelnica Roberta Ciglar pojasnila je kako je drvnu građu pokupio izvođač radova po ovlaštenju Šumarije Jastrebarsko.

Vijećnika Gorana Kanižaja (HDZ) zanimalo je da li je u planu sanacija dvorca u Kerestincu te da li je zaista u planu izgradnja tvornice streljiva u istom naselju. Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako se uređenje i sanacija dvorca razmatra kroz ITU mehanizam jer postoji informacija kako će uskoro biti otvorenih natječaja od strane Europske unije. Što se tiče izgradnje tvornice streljiva gradonačelnik je istaknuo kako je najbolje da se za sve upite obrate Ministarstvu obrane RH s obzirom da Grad Sveta Nedelja nema službene informacije o istome.

Na sjednici su vijećnici većinom glasova prihvatili polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Svete Nedelje za 2019. godinu koju je uvodno obrazložila p.o. gradonačelnika pročelnica Biserka Delač. Prihvaćeno je i izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2019. godine.

Prihvaćeni su i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima, Prijedlog odluke o javnom linijskom prijevozu putnika na području grada Svete Nedelje i prijedlog Odluke o utvrđivanju zona u komunalnom linijskom prijevozu putnika na području grada Svete Nedelje.

“Javni prijevoz i poboljšanje uvjeta istog u fokusu su nam posljednjih godina i svi smo upoznati s problemima javnog prijevoza koje imamo na području grada. Ove odluke predstavljaju konkretan korak kojima bi započeli poboljšanje i učinkovitost u smislu povezivanja naselja. Osim Studije i ugovora s HŽ-om, ovo je sljedeći korak koji bi trebali zadovoljiti i time pokrenemo radnje na uvođenju boljeg i kvalitetnijeg javnog prijevoza” – uvodno je rekao gradonačelnik Dario Zurovec.

“Utvrđene su i zone prijevoza odnosno područje grada Svete Nedelje predstavlja jednu zonu unutar koje će prometovati tri linije, a prijevoz će za korisnike biti besplatan“ – istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Nakon niza postavljenih pitanja od strane vijećnice Vesne Filipović (HDZ), zamjenik gradonačelnika Davor Nađi pojasnio je kako je u tijeku izrade Studije o javnom prijevozu provedena anketa prema građanima, otvorena je bila i e-mail adresa gdje su zaprimani prijedlozi građana. Također je od postojećih koncesionara za javni prijevoz zatražen i uvid i brojanje putnika na određenim linijama. “Studija je dostupna, kao i svi ostali dokumenti, samo je potrebno zatražiti uvid u iste. Za sve dokumente provedeno je javno savjetovanje u trajanju od mjesec dana. Svi detalji o izvođenju javnog prijevoza biti će definirani Ugovorom sa samim pružateljem usluge, a isti ne može biti realiziran ako ga ne prihvati Gradsko vijeće“ – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi.

Nakon rasprave, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima jednoglasno je prihvaćen, a Prijedlog odluke o javnom linijskom prijevozu putnika na području grada Svete Nedelje i prijedlog Odluke o utvrđivanju zona u komunalnom linijskom prijevozu putnika na području grada Svete Nedelje prihvaćene su većinom glasova.

Bez rasprave i jednoglasno prihvaćena je Odluka o osnivanju prava služnosti na k.č.br. 891, 964, 1115 i 1145 k.o. Kerestinec.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.