Informirano o ponovnoj uporabi predmeta

29. listopada 2019.
Komentari isključeni
221 Pregleda

Posljednja, četvrta javna tribina u okviru projekta “Informirano za zeleno sutra” održana je jučer u Društvenom domu Strmec.
Uvodni pozdrav okupljenima je uputila zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak, a Martina Fabijan iz resornog gradskog upravnog odjela dala je informacije o projektu „Informirano za zeleno sutra“, do sada provedenim aktivnostima i o važnosti projekta za građane Svete Nedelje i Stupnika.

Maja Jerman Vranić iz poduzeća EKONERG d.o.o. podsjetila je na dosadašnje teme te najavila sinoćnju koja je bila posebno posvećena tematici ponovne uporabe predmeta. Javnoj su tribini svojim stručnim znanjem pridonijeli i stručnjakinja za gospodarenje otpadom Tamara Tarnik te Vesna Centa iz poduzeća EKO-FLOR PLUS d.o.o.
Prisutni su građani ovim događajem, kao i u prethodne tri javne tribine, dobili uvid u teme i ciljeve projekta, te su informirani o novostima iz područja održivog gospodarenja, a nakon prezentacije razvila se i kratka diskusija na kojoj su građani postavljali dodatna pitanja i davali svoje komentare.

Podsjetimo, Grad Sveta Nedelja je 19. srpnja 2018. sklopio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Informirano za zeleno sutra“ s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi skoro 575 tisuća kuna, od čega je 85 posto pokriveno iz Kohezijskog fonda EU.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.