Dan otvorenih vrata u vrtiću Izvor

28. listopada 2019.
Komentari isključeni
435 Pregleda

Prošli tjedan u kojem je obilježno 65 godina predškolskog odgoja u gradu Samoboru, započeo je u ponedjeljak “Danima otvorenih vrata” u svim objektima Dječjeg vrtića Izvor. Prepuni plesa, igara, pjesme, predstava, natjecanja i dječjeg smijeha, vrtićka dvorišta postala su pozornice na kojima se ogledala raznolikost i bogatstvo poticaja koju djeca imaju u Dječjem vrtiću Izvor. Rad, entuzijazam i kreativnost odgajatelja koji uz program uvijek prate i interese djece rezultirali su ne samo prekrasnim danom u kojem su uživali djeca, roditelji i odgojitelji nego i motivacijom odgajatelja, ali i roditelja da ovaj važan period u odrastanju djeteta učine još kvalitetnijim.

Cilj “Dana otvorenih vrata” u tjednu u kojem se obilježava 65 godina predškolskog odgoja u gradu Samoboru bilo je upoznavanje roditelje s radom vrtića kao odgojno-obrazovne ustanove, ali i senzibilizacija javnosti za potrebe djeteta te skretanje pozornosti javnosti na važnost stručnog rada s djecom predškolskog uzrasta koja su budućnost našeg društva i ovog grada. Tako su u objektu u Mlinskoj, odgojiteljice s asistentima i tehničkim osobljem izvele predstvau za djecu “Pošla koka u dućan”. U središnjem objektu u Krklecovoj svaka je skupina izvela predstavu na prekrasnoj jesenskoj pozornici pod zajedničkim nazivom “Djeca ljubav daruju djeci”. Objekt Bregana je svoje dane otvorenih vrata obilježio lutkarskom predstavom dramske skupine odgojiteljica “Dobar dan strašilo”. Najmanji i najtopliji objekt vrtića Izvor u Celinama, za djecu je organizirao “Jesenske igre na otvorenom” kao i radionicu izrade kruha u suradnji s jednim tatom pekarom.

U svim objektima za djecu i roditelje pripremljene su zanimljive radionice u koje su se djeca i roditelji uključivali prema vlastitom izboru, zatim punktovi s raznim igrama, a suradnici iz Dinamove sportske škole pripremili su poligone za vježbu. Vrijedni domari i tete kuharice za djecu i posjetitelje ispekli su prave jesenske slastice – police od krumpira i kestene koji su uz bogatu ponudu jesenskog voća nestajali u trenu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.