Nakon Samobora, sportski susreti održani u Brežicama

26. listopada 2019.
Komentari isključeni
645 Pregleda

U sklopu proslave Občine Brežice, Sportski savez Brežice u srijedu, 23. listopada 2019. godine, organizirao je tradicionalni susret sportaša s susjednim Gradom Samoborom.

Samoborci su domaćine ugostili 17. listopada 2019. godine, gdje su bili uspješniji od Brežićana i pobijedili u tenisu, nogometu i stolnom tenisu, u rukometu je rezultat bio neodlučan, ekipa Brežica je zabilježila pobjedu u košarci.

Počeci sportskih susreta sa susjednom pograničnom općinom Samobor sežu u 1962. godinu, kada su se odvijali u obliku radničkih sportskih igara i sindikalnih sastanaka. Za vrijeme raspada Jugoslavije i rata u Hrvatskoj sastanci su obustavljeni. Ponovno su susreti obnovljeni 2000. godine, a ekipe iz Samobora i Brežica snage odmjeravaju u nogometu, košarci, rukometu, tenisu i stolnom tenisu na klupskoj razini.

Na uzvratnom susretu u Brežicama sportaši su se natjecali u istom programu kao i u Samoboru.

1. Tenis: Mečevi su se održali na terenima Teniskog kluba Brežice. Ukupno je odigrano šest mečeva, 5 singlova i jedan par. Meč je završio neriješeno.

TK Brežice: TK Samobor 1890 – 3: 3

2. Nogomet: Utakmica je odigrana na nogometnom stadionu u kategoriji U13 između NK Brežice i NK Samobor. Rezultat neriješeno.

NK Brežice 1919: NK Samobor – 1: 1

3. Rukomet: utakmica je odigrana u Sportskoj dvorani Brežice u kategoriji dječaka 2004. i mlađi između ekipa RK Brežice i RK Rude Samobor. Gosti iz Samobora bili su uspješniji.
RK Brežice: RK Rude – 27:32

4. Košarka: Košarkašku igru igrali su veterani KK Brežice i KK Samobor u dvorani Gimnazije Brežice. Na povratničkom susretu bili su uspješniji samoborski gosti.
BC Brežice: BC Samobor – 53: 56.

5. Stolni tenis: Susret je održan u teretani Osnovne škole Brežice. Ukupno je odigrano 9 utakmica pojedinačno i dva dvoboja (momčadski dvoboj). Ovoga puta ekipa domaćina je bila uspješnija.
NTK Dobova: STK Samobor – 7: 4

Ukupni rezultat susreta Brežice: Samobor – 2: 3.

Više od rezultata, fokus sportskih susreta bio je na druženju, susretima vršnjaka iz susjedne pogranične općine i dogovoru o daljnjoj suradnji.

Nakon završetka susreta organiziran je domjenak i druženje u predvorju sportske dvorane. Prisutnima se obratio načelnik Općine Brežice Bogdan Pavlovšnik, tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.