Dino Šimunec izgubio u borbi za broncu

26. listopada 2019.
Komentari isključeni
712 Pregleda

Drugog dana SP u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Santiagu najbliže medalji u juniorskoj konkurenciji bili su Dino Šimunec (-68 kg) i Aleksandar Kalabić (-76 kg), koji su natjecanje završili u pretposljednjoj borbi repasaža za broncu.

Dino Šimunec (-68 kg) u 1. kolu bio je slobodan, u nastavku je pobijedio predstavnike Novog Zelanda i Kuvajta, a izgubio od Rusa Greckog. U pretposljednjoj borbi repasaža za brončano odličje Šimunec je izgubio od Betima Maliqija s Kosova rezultatom 2-1. 

Aleksandar Kalabić (-76 kg) bio je bolji od karatista iz Španjolske, Kanade i Danske, da bi ga zaustavio Čileanac Guerra. U repasažu uspješniji je bio Huseyn Huseynzade iz Azerbajdžana sa 7-2.

Zbog nereda u Santiagu, prvenstvo je napustila reprezentacija Švicarske, nakon prvoga dana i Luksemburg zbog nereda u neposrednoj blizini hotela gdje su odsjeli, a uopće nisu stigle selekcije Japana, Irana i Švedske. Na SP u Čileu koje traje do nedjelje sudjeluje 1557 natjecatelja iz 96 zemalja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.