Pobjeda humanosti na travnjaku

24. listopada 2019.
Komentari isključeni
907 Pregleda

U Rakitju je jučer odigrana humanitarna utakmica između HNK Tigar Rakitje i Humanih zvijezda Hrvatske ’03, čiji je ponosni pokrovitelj bio Grad Sveta Nedjelja. Goran Vlaović, Amir Kazić Leo, Luka Vidović, Darko Čordaš, Lana Klingor, Mario Švigir, Tomislav Mikulić, Vjekoslav Škrinjar samo su neka od imena koja su, uz gradonačelnika Daria Zurovca, zaigrala na utakmici. Prvu loptu ispucala je Lana Klingor, dok je gradonačelnik Zurovec nastupio za HNK Tigar Rakitje. Utakmica je završila rezultatom 4:2 za HNK Tigar Rakitje.

Prodajom ulaznica prikupljeno je više od 12 tisuća kuna dok su ostatak sredstava donirali poduzetnici s područja Svete Nedelje. Ukupna prihod u iznosu od 22 tisuće kuna namijenjen je udruzi Kolibrići koja je osnovana krajem 2011. godine na inicijativu roditelja vitalno ugrožene djece s ciljem da im se osiguraju i poboljšaju osnovni životni uvjeti. -Osnovna je zadaća Udruge, organiziranje dobrotvornih akcija i drugih humanitarnih aktivnosti radi prikupljanja sredstava potrebnih za kupnju pomagala i lijekova te pokrivanja troškova liječenja – rekla je Ana Alapić, predsjednica Udruge Kolibrići. Kolibrići su životno ugrožena djeca različitih medicinskih dijagnoza. Većina djece ne može govoriti, kretati se, disati samostalno i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu i 24-satnoj roditeljskoj skrbi. Nažalost, neki Kolibrići izgubili su bitku za svoj život. Kroz Udrugu roditelji razmjenjuju iskustva te nastoje pomoći jedni drugima savjetom oko ostvarivanja prava. Osim toga, moralna i prijateljska podrška od neprocjenjive su im važnosti. Među Kolibrićima su i Filip Hajdinjak i Ivana Gabriša s područja Svete Nedelje.

Gradonačelnik Dario Zurovec rekao je kako je uz najvažniju sporednu stvar na svijetu, tu i jedna od najvažniji stvari na svijetu, a to je pomoć onima kojima zaista treba pomoći. Ovoga puta to je Udruga Kolibrići koja se brine o djeci s posebnim potrebama. -Prikupili smo danas novac za njihovo liječenje, pa mi je iskreno drago da sam mogao sudjelovati u takvom događanju. Vidim da se puno ljudi skupilo, a ovim putem pozivam sve ljude dobre volje i velikog srca da i dalje sudjeluju u tome – naglasio je gradonačelnik Zurovec.

Goran Vlaović, jedan od bivših “vatrenih” nogometaša, koji je već dugi niz godina aktivan u Udruzi Humane zvijezde Hrvatske ’03, rekao je da sam naziv udruge govori čime se i kako dugo ova udruga bavi. -Rado se odazivam, kad god mi obveze dopuštaju, s namjerom da svojim dolaskom pridonesem prikupljanju sredstava, posebno za djecu – rekao je Vlaović.

Podsjetimo, Udruga Humane zvijezde Hrvatske ’03 kroz brojne utakmice prikuplja sredstva za djecu s posebnim potrebama, slabijeg imovinskog stanja i bez roditeljske skrbi. Članovi Udruge poznati su sportaši, odnosno nogometaši, glazbenici, glumci i drugi. Tijekom 15 godina djelovanja odigrali su 129 nogometnih utakmica i prikupili blizu 9 milijuna kuna pomoći.

Organizator ove hvalevrijedne akcije bio je HNK Tigar Rakitje u suorganizaciji s udrugom Humane zvijezde Hrvatske ’03 i Sportskom zajednicom grada Svete Nedelje. Kako nam je rekao Dražen Posavac, Voditelj škole nogometa u HNK Tigar Rakitje, koji je ujedno i član udruge Humane zvijezde Hrvatske ’03, rijetkost je da Humane zvijezde izgube utakmicu te da mu je drago da se to dogodilo danas na utakmici za koju je sam došao na ideju u svrhu prikupljanja sredstva za udrugu Kolibrići. -Zadovoljan sam odazivom i prikupljenim sredstvima i nadam se da ovo nije zadnja takva utakmica koja će se odigrati u Rakitju – istaknuo je Posavac.

Ovom je prilikom Grad Sveta Nedelja donirao 10 lopti za HNK Tigar Rakitje koje će uvelike koristiti i najmlađi i najstariji nogometaši tog kluba.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.