Samoborski tim “Robo S” prvi na World Robot Olympiad natjecanju

23. listopada 2019.
Komentari isključeni
760 Pregleda

Na natjecanju “World robot olympiad” naš samoborski tim “Tim Robo S”, koji čine učenici Nikola Škeva i Leonardo Klišanić, pod mentorskim vodstvom profesora Ivana Vlainića osvojio je prvo mjesto u kategoriji Regular Senior.

Na prvom World Robot Olympiad natjecanju u Hrvatskoj tema je bila Pametni gradovi (Smart Cities), a natjecatelji su trebali pokazati vještine konstrukcije, sastavljanja i programiranja robota koji će izvršiti postavljene zadatke.

Ostale natjecateljice i natjecatelji iz Samobora također su pokazali veliko znanje i spretnost i podijelili drugo mjesto s ekipom iz Rijeke. Za Samoborce su još nastupili Paula Jagodić, Matija Fauković, Francesco Glasnović, Juraj Bošnjak, Matej Stipanović i Ivo Tunjić.

Profesor Vlainić zahvaljuje i kolegama nastavnicima Zlatku Damijaniću i Nenadu Jamiću, koji su pružili veliku pomoć i potporu!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.