Susreti njegovanja umjetničke ljepote

22. listopada 2019.
Komentari isključeni
438 Pregleda

Samoborski matičari pridružili su se prošli vikend proslavi Dana grada Samobora organizacijom još jednih likovnih susreta u našem gradu. Okupili su se u prostoru Komunalca na izložbi “Susreti 5” gdje su izloženi likovni radovi kipara i slikara iz četiri ogranka Matice hrvatske u Zagrebačkoj županiji – Jastrebarskog, Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića.

Izložbe pod zajedničkim nazivom “Susreti” postale su već tradicija u druženju likovnjaka iz Matice hrvatske u našem okruženju koji se tako brinu da to ne ugasne. Njihovi radovi u raznim tehnikama i s različitim motivima plijene ljepotom, talentom i motiviranošću i ugodni su oku što su na otvorenju zamijetili uime domaćina, samoborskog Komunalca, Darko Vrkljan, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, koji je izložbu proglasio otvorenom. Na ovim se susretima predstavilio 29 autora, a za koncepciju i postav izložbe zaslužna je voditeljica Likovnog odjela Matice hrvatske u Samoboru, Snježana Zakanj Radovanić.

Na otvorenju su nastupili violinist Michael Heaton i pjesnikinja Zlata Bujan Kovačević.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.