Potpore Grada Samobora ulaganjima u gospodarstvu

22. listopada 2019.
Komentari isključeni
389 Pregleda

I ove je godine Grad Samobor izdvojio sredstva za dodjelu nepovratnih financijskih potpora za kapitalna ulaganja subjekata malog gospodarstva na području Samobora. Ovo je tek jedna u nizu mjera kojima Samobor potiče razvoj poduzetništva, a o pozitivnim učincima tih mjera najviše govori visok plasman Samobora, koji je u top pet velikih gradova po poticanju gospodarstva. Također se to očituje u konstantom porastu broja novootvorenih trgovačkih društava i obrta te padu broja nezaposlenih.

Sredstva potpora za kapitalna ulaganja mogu ostvariti gospodarski subjekti koji su izvršili ulaganje u razdoblju od 1. prosinca 2018. do 7. listopada 2019. godine. Minimalni iznos ulaganja je 75 tisuća kuna, a minimalni iznos pojedinačnog troška unutar ulaganja je 10 tisuća kuna. Gospodarski subjekti mogu u jednoj godini ostvariti pravo na dodjelu jedne potpore za kapitalna ulaganja.

Svi ostali detalji javnog poziva koji je u tijeku, kao i način prijave i detaljan postupak dodjele potpora, dostupni su na www.samobor.hr.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.