Osam sjajnih ženskih sastava lijepim glasovima upotpunile miris Sanoborskih ciklama

22. listopada 2019.
Komentari isključeni
446 Pregleda

“Sanoborske ciklame” i treću su godinu zaredom zavladale pozornicom samoborskog kina, okupivši na jednom mjestu vrsne ženske vokalne ansamble koji su se odazvali pozivu Vokalnog ansambla Samoborke na zajedničku večer lijepog pjevanja. U organizaciji Tamburaškog društva Ferdo Livadić ove se godine, u utorak, 22. listopada, na susretu ženskih pjevnih sastava moglo uživati u milozučnim, sjajno uvježbanim glasovima koji su samoborsku publiku poveli na glazbeno putovanje raznim krajevima Hrvatske te kroz tradicijske i moderne kao i narodne te autorske skladbe.

Nastupile su ŽVS KUD-a Croatia iz Zagreba, ŽVS Allegre iz Varaždina, ŽVS KUD-a Horvati Klencarice iz Horvata, klapa Euterpe iz Zagreba, ŽVS KUD-a Preporod Koledarice iz Dugog Sela, Queentete iz Krapine, ŽVS KUD-a Petar Preradović Đurđevčice iz Đurđevca i naravno VA Samoborke koje su po prvi put javno pjevale prevođene novim voditeljem Mariom Kambićem.

Kao i svake godine pjevački susret zaključen je zajedničkim nastupom svih sudionika u izvedbi sklade po kojoj manifestacija i nosi ime, “Sanoborske ciklame”, na tekst i glazbu Josipa Prudeusa i Željka Bradića, a voditelj programa Drago Celizić okupljene je pozvao i na novo lijepo glazbeno druženje za godinu dana, potvrdivši kako je riječ o kulturnom program koji će postati stalna okupljališna točka svih zaljubljenika u lijepe ženske glasove.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.