I ove godine nastavlja se projekt “Da se ne zaboravi”

21. listopada 2019.
Komentari isključeni
471 Pregleda

“Da se ne zaboravi” naziv je edukativnog programa koji već nekoliko godina u suradnji s gradovima Samoborom i Svetom Nedeljom, Ministarstvom branitelja i Zagrebačkom županijom na temu Domovinskog rata sa školskom djecom provodi Udruga branitelja 151. samoborske brigade. Edukacijom će biti obuhvaćeno novih 800 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Samobora i Svete Nedelje. Prvo predavanje održano je danas u Centru za mlade Bunkeru, a prisustvovalo je, unatoč štrajku prosvjetara, 70-ak učenika Osnovne škole Vladimira Deščaka iz Svete Nedelje. Predavanje je održao doktor znanosti Jakša Raguž iz Hrvatskog instituta za povijest, a uvodno su učenike pozdravili predsjednik Udruge branitelja 151.samoborske brigade Rudolf Jedvaj i Franjo Horvat.

Predavanja će se do četvrtka provoditi u Centru za djecu i mlade Bunker u Samoboru s početkom u 13 sati. Završna aktivnosti bit će izlet, odnosno sat povijesti na terenu, 30. listopada na lokaciji Trokut kod Novske u dva turnusa gdje će učenike informirati o borbenim operacijama na tom području.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.