Najnovije

Samobor uspješniji od Brežica

18. listopada 2019.
Komentari isključeni
283 Pregleda

Samoborski športski savez je u suradnji sa Športnom zvezom Brežica jučer organizirao još jedno tradicionalno dobrosusjedsko druženje sporataša u kojemu su ovaj put uspješniji bili Samoborci. Na domaćem terenu, u nadmetanju u pet sportskih grana, Samobor je bio uspješniji u tri.

Nogometaši Samobora u kategoriji U13 svladali su vršnjake iz Brežica s 3:1, domaći stolnotenisači bili su uspješniji od gostiju sa 6:4, a tenisači Samobora s 5:1 u mečevima od igrača iz Brežica. Brežičani su u košarci nadvisili veterane Samobora s tijesnih, ali zasluženih 57:54, a mladi rukometaši Rudara (2005. i 2006. godište) odigrali su protiv Brežica neodlučeno, 38:38.

Osnovna ideja ovih okupljanja je njegovanje prijateljstva između sportskih klubova oba grada što se potvrdilo i ovaj put u zajedničkom okupljanju i druženju na kraju svih utakmica. Pritom su čelni ljudi oba sportska saveza, Marijana Radek sa samoborske te Stane Tomše i Ivan Gerjevič s brežičke strane razmijenili iskustva u radu, a sve okupljene pozdravio je uime Grada Samobora pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

Uzvratni susreti održat će se u srijedu, 23. listopada u Brežicama.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.