“Tončeki” najbolje poznaju prošlost Samobora!

17. listopada 2019.
Komentari isključeni
199 Pregleda

Povijesni odjel Ogranka Matice hrvatske u Samoboru danas je u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor šestu godinu za redom organizirao kviz “Koliko poznajem prošlost svoga grada”.

U kvizu su sudjelovali učenici četvrtih razreda iz osnovnih škola Samobor, Bogumila Tonija i Milana Langa iz Bregane, a najbolji su bili “Tončeki” iz OŠ Bogumila Tonija, drugo mjesto zauzele su “Langice” iz Bregane, a treće ekipa “Hajdi” iz OŠ Samobor.

Kviz je vodila profesorica povijesti Sandra Sinković koja je i sastavila razna pitanja o važnim i zanimljivim detaljima iz povijesti Samobora.

Svi sudionici dobili su zahvalnicu za sudjelovanje u kvizu i prigodne darove od samoborskog Ogranka Matice hrvatske dok su pobjednici od knjižnice dobili besplatnu godišnju članarinu.

Kviz se održava povodom Dana grada Samobora, a kako bi se djecu potaknulo da ponove ono što znaju o Samoboru te nauče nešto novo.

Nakon kviza proglašeni su pobjednici literarnog natječaja “Volim Samobor”, a koji je također povodom Dana Grada, raspisala Gradske knjižnica, Odjel za djecu i mlade . Svih šestero sudionika je nagrađeno, a koliko vole svoj grad opisali su u pjesmama, sastavcima i drugim literarnim radovima. To su školarci Lena Boljević, Amalija Bošnjak, Tena Ratešić, Paula Križetić, Vita Požgaj i najmlađi sudionik petogodišnji Šimun Klisuić. Svi su dobili prigodne nagrade.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.