I Ferdo Livadić dobio Facebook profil

17. listopada 2019.
Komentari isključeni
656 Pregleda

U tjednu u kojem Samobor slavi 777. rođendan Gradska knjižnica Samobor odlučila se sjetiti jednog od najznačajnijih Samoboraca u povijesti, Ferde Livadića, izdavanjem brošure o liku i djelu ovog velikana i otvaranjem njegovog Facebook profila. Naime, kako je u četvrtak, 17. listopada, na Odjelu za odrasle objasnila Draženka Robotić prilikom predstavljanja brošure, svake godine Gradska knjižnica Samobor odaberu neku slavnu gradsku osobu te je pokušavaju prezentirati, prije svega mlađim generacijama, na moderniji i pristupačan način. Tako je nastala i ova knjižica, također osmišljena u povodu 220. godina od rođenja i 140. godina od smrti Ferde Livadića, a vrijedno je spomenuti da je ovo izdanje ukupno 40. naslov u nakladi Gradske knjižnice Samobor.

Kako su u knjižici korišteni materijali iz Samoborskog muzeja koji je još u svibnju obilježio spomenute okrugle obljetnice vezane uz Ferdu Livadiuća, tako je i na ovoj prezentaciji kratko predavanje o znamenitom Samoborcu održao kustos Luka Kazimović.
Okupljene je podsjetio na važnost Livadićevog lokalnog društvenog djelovanja, njegov utjecaj u okvirima hrvatskog preporoditeljskog pokreta te na njegovu, na žalost još uvjek nedovoljno valoriziranu, glazbenu ostavštinu.

Prezentaciju knjižice o Ferdi Livadiću popratila je i glazbenim nastupom Lucija Smolković, učenica glazbene škole koja nosi ime ovog velikana, a okupljene je na početku pozdraviula zamjenica predsjednika Gradskog vijeća maja Gračanin zahvalivši knjižnici na pokušaju da mlade zainteresiraju za naše velikane kroz Facebook biblioteku, ali je preporučila da je možda sad već i vrijeme i za koji Instagram profil.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.