Najnovije
Od dječjeg fašnika preko SURLE do Bunkera (24. veljače 2020. 14:29)
Finale 194. Samoborskog fašnika! (24. veljače 2020. 14:13)
Nove medalje za mlade šahiste (24. veljače 2020. 11:45)
Iz Labina sa 6 medalja (24. veljače 2020. 11:22)
Dvostruko slavlje za Nevu Gojković (24. veljače 2020. 10:21)
Sedam odličja za Sakure (24. veljače 2020. 09:51)
13 sretnih medalja iz Labina (24. veljače 2020. 09:46)
Bronca za Niku Jelen (23. veljače 2020. 22:18)

Marijanski glas do neba

14. listopada 2019.
Komentari isključeni
940 Pregleda

Brojna publika ispunila je i sinoć Sportsku dvoranu Samobor na sedmom po redu koncertu popularne duhovne glazbe “Neka se čuje do neba glas” u organizciji Udruge U Duhu S Kristom. Pjevalo se i ovaj put zajedno s izvođačima, a većinom pjesama slavila se Blažena Djevica Marija jer je listopad marijanski mjesec. Repertoar je bio poprilično raznolik, pa se za sve izvedeno doista može reći da je bilo za svakog ponešto. Bilo je i novih skladbi, ali uglavnom su se izvodile poznate pjesme, moglo bi se reći i “duhovni hitovi”, no u malo drugačijim aranžmanima.

Nastupili su redom Dekanatski zbor Samobora pod ravnanjem Josipe Regović, Zvonko Palić Jonathan, Ana-Marija Šarić, Ivan Fiolić Fio, velečasni Kristijan Tušek, KUD Licitar iz Bregane pod vodstvom Miroslava Regovića, Vokalisti svetog Josipa iz Velike Gorice pod ravnanjem Dražena Kurilovčana i daleko najpopularniji među njima, Miroslav Škoro. On je na samom kraju, mega popularnu pjesmu “Ne dirajte mi ravnicu”, za 30 godina od njezina nastanka, otpjevao sa svim sudionicima koncerta. Pratio ih je sve vrijeme Duhovni orkestar Samobora pod vodstvom Ivana Gajšaka, uz trio violina (Lara Rimac, Josipa Regović i Sara Župančić) i prateće vokale, Anu i Lobela Baruna, a program je vodio Drago Celizić. Glazbeni producent koncerta je Toni Eterović.

Na polovici programa mladi glumci iz dramske skupine Župe Krista Kralja u Domaslovcu, Patricija Marić, Hubert Mihelić i Filip Vlahović, pod vodstvom Lovre Mihelića, izveli su kratki komično-poučni igrokaz.

Humanitarna nota koncerta ove je godine bila usmjerena prema jednoj sedmeročlanoj obitelji iz našeg grada, a o novčanoj pomoći koja će im od dijela prihoda od prodanih ulaznica biti uplaćena, udruga će, kao i dosad, odlučiti za koji dan na svojoj Skupštini. Dosad je za tu namjenu ukupno izdvojila 45 tisuća kuna. (Snimio: Šime Modrić)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.