10 državnih medalja za “profectusovce”

14. listopada 2019.
Komentari isključeni
476 Pregleda

Deset medalja osvojio je Judo klub Profectus Samobor na subotnjem dvostrukom prvenstvu Hrvatske u Sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu. Na natjecanju su bila 123 natjecatelja i natjecateljica iz 26 hrvatskih klubova, a “profectusovci” su među mlađim seniorima i seniorkama do 23 godine stigli do izvrsnog rezultata osvojivši po dvije zlatne i srebrne medalje te jednu broncu. Novi prvaci Hrvatske u uzrastu mlađih seniora su Lara Cvjetko i Marcel Škalec. Lara je nastupila u kategoriji do 63 kilograma i u četiri borbe zabilježila isto toliko pobjeda, a Marcel se gotovo “prošetao” kategorijom preko 100 kg i pokazao da diže formu za predstojeće europsko prvenstvo.

Nove viceprvakinje Hrvatske iz Profectusa su Tena Pšeničnjak u kategoriji do 57 kilograma i Katarina Lucija Vuković u kategoriji preko 78 kilograma.

Posebno zadovoljstvo izazvalo je osvajanje brončane medalje Dominika Jurkovića u najbrojnijoj kategoriji od 73 kilograma u kojoj je nastupilo 19 natjecatelja.

Zlato Lare Cvjetko i srebro Tene Pšeničnjak i Katarine Lucije Vuković donijele su Profectusu i pokal za ekipno treće mjesto u ženskoj konkurenciji.

U dijelu prvenstva za mlađe kadete i mlađe kadetkinje, natjecatelje do 16 godina starosti, sudjelovala su 234 natjecatelja iz 41 hrvatskog kluba.

Ponovo su zablistale Profectusove djevojke. Nina Cvjetko je u kategoriji do 48 kilograma s četiri pobjede osvojila zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske. Do naslova viceprvakinje stigla je njezina sestra Jana Cvjetko u kategoriji do 44 kilograma izgubivši u finalu od protivnice iz Splita. Još jedna Splićanka bila je problem za treću Profectusovu djevojku. Dora Hrkec je izgubila polufinalnu borbu u kategoriji do 52 kilograma, a u borbi za broncu pokazala i agresivnost i dobru taktiku i pobijedila kaznama protivnicu iz Rijeke.

S tri medalje u ekipnom dijelu mlađe kadetkinje Judo kluba Profectus Samobor osvojile su naslov viceprvakinja Hrvatske iza daleko brojnije splitske ekipe.

U muškom dijelu, u kategoriji do 55 kilograma, Nikola Škalec je stigao do polufinala, a u borbi za treće mjesto osvojio je svoju prvu medalju s prvenstava Hrvatske.

U najtežoj kategoriji nastupio je Lovro Vitko i prošlogodišnju broncu unaprijedio u naslov viceprvaka.

Ovim natjecanjima završene su borbe na hrvatskim prvenstvima, a Judo klub Profectus Samobor osvojio je najviše medalja u klupskoj povijesti, 24, uz 6 prvakinja i jednog prvaka Hrvatske, 6 viceprvakinja i jednog viceprvaka te 10 brončanih medalja. Posebno treba istaknuti Ninu Cvjetko koja je sjajnu godinu završila s naslovima prvakinja u uzrastima mlađih kadetkinja, kadetkinja i juniorki.

Najveća uzbuđenja tek slijede. Sljedeći tjedan Helena Vuković nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Maroku, a 1. studenog Marcel Škalec i Katarina Lucija Vuković na U23 prvenstvu Europe.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.