Prevencijom do zdravlja, a idejama do rješenja za probleme u zdravstvu

13. listopada 2019.
Komentari isključeni
647 Pregleda

Na središnjem gradskom trgu danas je održana akcija “Prevencijom do zdravlja” u organizaciji Koordinacije za zdravstvo SDP-a. U okviru akcije građanima je bilo omogućeno besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi uz savjetovanje s liječnicima. Također, bila je to prilika čuti kako na stanje u zdravstvu gleda i kakva rješenja nudi glavni nacionalni koordinator javnozdravstvene politike SDP-a, dr. Saša Srića.

Kako je naglasio, problemi u zdravstvu su duboki i složeni, od organizacijske razine, nagomilanih dugova, odljeva medicinskih djelatnika u inozemstvo i njihove potplaćenosti te tihe privatizacije koja se pokušava provesti, a na prijedlogu za rješavanje navedenih problema stručni tim SDP-a radi već neko vrijeme pa će ga uskoro i detaljno predstaviti javnosti, najavio je dr. Srića.

SDP-ov zdravstveni tim došli su podržati i predsjednik stranke Davor Bernardić, kao i domaćini, predsjednica Gradske organizacije SDP-a Samobor Sanja Horvat Iveković, samoborski gradonačelnik i saborski zastupnik Krešo Beljak te vijećnica Irena Kapor ujedno i regionalna Koordinatorica javnozdravstvenih politika za Zagrebačku županiju.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.