Nastavak sindikalnog štrajka prosvjetara u ponedjeljak zahvaća cijelu Zagrebačku županiju

11. listopada 2019.
Komentari isključeni
614 Pregleda

Cirkularni štrajk prosvjetara nastavlja se u ponedjeljak, a njime će biti zahvaćena i cijela Zagrebačka županija tako da nastave neće biti u osnovnim i srednjim školama na njezinom području. Uz Zagrebačku, štrajkom će biti zahvaćene i Krapinsko-zagorska, Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija. Dakle u tim županijama neće biti nastave, ali učenici mogu doći u škole ako nemaju gdje biti.

-84,94 posto prosvjetara štrajkalo je jučer u srednjim školama, ali ne broje se ljudi koji su na bolovanju, izletima i slično, inače bi broj bio skoro 100 posto. Danas je u srednjim školama 88,17 posto zaposlenih u štrajku. Štrajk je nastavljen istim i malo većim intenzitetom – rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.