Kako ne biti žrtvom narcisoidnih osoba

11. listopada 2019.
Komentari isključeni
1.014 Pregleda

Na Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. listopada, u Gradskoj knjižnici Samobor predstavljena je knjiga koja problematizira jedan od češćih poremećaja ličnosti, narcisoidnost.
Psihologinja Daniella Kordić, inače rođenjem iz Samobora, ovom se temom počela baviti temeljem osobnog iskustva, a u knjizi “Narcis i ruža” obuhvatila je i obradila iskustva i drugih koji su živjeli ili žive uz narcisoidne osobe.

U sinoćnjem predstavljanju knjige pridružila joj se i nedavna gošća knjižnice, Alis Marić, poznata blogerica i izdavač, pa su zajedno prošle kroz četiri tematske cjeline: što je narcisoidnost, utjecaj na obitelj, faze osvješćivanja i moć svjetlosne istine.

Kako je pojasnila Kordić, narcisi ne mogu i ne znaju voljeti pa nemaju mogućnost empatije i zato napadajući druge brane sebe kako njihova skrivena ranjivost ne bi bila izložena. U knjizi Narcis i ruža Kordić opisuje kako je to odrastati uz narciosoidnu majku i kroz kakav je proces samoovješćivanja kako bi “ruža” na kraju prestala biti žrtva i postala potpuna osoba.

Okupljene je na početku sinoćnjeg druženja na Odjelu za odrasle pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Samobor Mirjana Dimnjaković prisjetivši se kako je Daniella Kordić 2013. knjižnici ustupila svoju prvu knjigu za Zavičajnu zbirku, a danas ih iza sebe ima šest te ih predstavlja diljem Hrvatske.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.