Najnovije

Grad dobio novac za daljnje uređenje Rudnika Sveta Barbara

11. listopada 2019.
Komentari isključeni
530 Pregleda

Zamjenik gradonačelnika Grada Samobora, Željko Stanec potpisao je danas u prostorijama Ministarstva turizma Ugovor kojim su projektu Rudnik sveta Barbara dodijeljena sredstva u iznosu od 310.000 kuna.

Projekt Rudnik sveta Barbara osmislio je i razradio KUD Oštrc pod vodstvom gospodina Josipa Lebegnera, a sama provedba projekta sastoji se od 7 faza.

Godine 2008. Grad Samobor izdao je građevinsku dozvolu te time započinje Faza I projekta. U prvoj fazi obnovljeno je 250 metara rudarskih rovova te je uspostavljena rudarska poučna staza, kao i mineraloške zbirke.

U Fazi II projekta obnovljeno je dodatnih 100 m rovova te je Rudnik službeno otvoren za posjetitelje.

U Fazi III planira se izgradnja vanjskog interpretacijskog poligona i multimedijalno opremanje podzemnog interpretacijskog poligona te izrada Bergman holograma, u vrijednosti od oko 670.000 kuna.

Faza III projekta prijavljena je u lipnju ove godine na natječaj Ministarstva turizma, za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini. Osim iznosa koji je Grad dobio od resornog Ministarstva, u Proračunu za 2020. godinu osigurao je preostala financijska sredstva za realizaciju projekta koja se očekuje u narednoj godini.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.