Solidarnost na djelju – ne dvoji, za drugoga izdvoji!

9. listopada 2019.
Komentari isključeni
587 Pregleda

U tijeku je jedna od najvećih akcija Hrvatskog Crvenog križa, koja se provodi od 1973. godine. To je sabirna akcija “Solidarnost na djelu” u kojoj se prikupljaju odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra. Moto akcije je “Ne dvoji, za drugoga izdvoji”, pa Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika poziva sve koji su voljni, da u košare Crvenog križa u trgovini Kauflanda u Samoboru odlože neki prehrambeni ili higijenski artikl, namijenjen potrebitima. Tamo će volonteri društva dijeliti i letke s podacima koji su artziklu našim sugrađanima najpotrebiji.

U akciju Solidarnosti uključeni su i samoborski i svetonedeljski osnovci koji će prigodno prodavati novčane bonove ovjerene žigom Crvenog križa. Sav prikupljeni novac bit će iskorišten u sljedećoj godini za organizaciju ljetovanja djece slabijeg socijalnog statusa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.