Samobor osigurao pola milijuna kuna za isplatu božićnica!

9. listopada 2019.
Komentari isključeni
1.553 Pregleda

Nakon što je gotovo 1.800 umirovljenika, osoba s invaliditetom i nezaposlenih hrvatskih branitelja preuzelo svoje uskrsnice, Grad Samobor obradovat će ih i božićnicom povodom nadolazećeg blagdana.
Za isplatu božićnica osigurano je 500 tisuća kuna u gradskom proračunu.

Grad Samobor osigurava isplatu božićnica za umirovljenike, osobe s invaliditetom i za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka.
Iznos božićnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200, 300 ili 500 kuna.

Obavještavaju se umirovljenici, osobe s invaliditetom i nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000,00 kuna, kako mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 10. listopada do 04. studenog 2019. godine.

Obrazac se može preuzeti na porti Gradske uprave ili na službenoj Internet stranici Grada Samobora www.samobor.hr. te se isti, zajedno s prilozima, može predati na porti gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, Samobor) ponedjeljkom od 08:00 do 17:30 sati, utorkom, srijedom i četvrtkom od 08:00 do 16:00 sati te petkom od 08:00 do 14:30 sati.

Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti sljedeće:
presliku važeće osobne iskaznice,
odrezak mirovine za mjesec rujan ili listopad 2019. godine (odnosi se na umirovljenike),
presliku rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80% na više,
preslika rješenja/potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Isplata božićnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 11. studenog do 14. prosinca 2019. godine.

Iz Grada mole sve na koje se ova obavijest odnosi da se pridržavaju navedenih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu božićnice.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona: 01 3378 132.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.