Nastave u većini samoborskih škola neće biti, ali djeca će biti zbrinuta!

9. listopada 2019.
Komentari isključeni
1.964 Pregleda

Nastavnici u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj sutra će štrajkati, jer žele veće plaće. I dok su sindikati pozvali roditelje da djecu ne šalju u škole i tako podrže štrajk, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja obavještavaju učenike i roditelje da prate sve informacije vezane uz njega te da budu u kontaktu sa svojim školama. Također ističu kako je na prvom mjestu sigurnost učenika te da i u uvjetima štrajka također treba osigurati odgojno – obrazovni rad ili neki drugi rad za djecu koja su u školi.

Prema obavijesti iz resornog ministarstva ravnatelji su dužni obavijestiti učenike i roditelje o održavanju štrajka te na web stranicama škole objaviti detaljnije upute za svoju školu, kao i kontakt na koji se učenici i roditelji mogu javiti s pitanjima. Mnogi još ne znaju tko će od nastavnika sutra štrajkati, a uz to samoborske osnovne škole imaju tehničkih problema s web stranicama.

Kontaktirali smo ravnatelje svih škola u Samoboru te saznali kako će se štrajk provoditi te hoće li sutra biti nastave.

OŠ RUDE

U Osnovnoj školi Rude sutra nema nastave. Viši razredi idu na izvanučioničku nastavu na Brijune, a ukoliko treba zbrinuti nekoga od učenika nižih razreda, mogu boraviti u školi od 8 do 11:30 sati – obavijestila je ravnateljica OŠ Rude Kristina Halužan.

OŠ MIHAELA ŠILOBODA, SVETI MARTIN POD OKIĆEM

Osnovna škola Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem na svojim je web stranicama izvijestila kako će škola osigurati boravak za sve učenike koji dođu u školu, a u slučaju da većina učitelja bude sudjelovala u štrajku, boravak učenika u školi će biti do 12:30.

OŠ MILANA LANGA BREGANA I OŠ SAMOBOR

Nastave prema uobičajenom rasporedu neće biti ni u osnovnoj školi Milana Langa u Bregani, ali sva djeca koja dođu u školu bit će zbrinuta sukladno organizacijskim mogućnostima. Isto tako će biti i u Osnovnoj školi Samobor.

OŠ BOGUMILA TONIJA

U Osnovnoj školi Bogumila Tonija nastava će se održati jedino u područnoj školi Mirnovec i to za učenike 1. i 3. razreda u jutarnjoj smjeni. Ostali zaposlenici štrajkaju – kaže ravnateljica “Bogumilca” te napominje da će djeca koja dođu u školu biti zbrinuta.

GIMNAZIJA ANTUNA GUSTAVA MATOŠA SAMOBOR

Ravnatelj samoborske Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Franjo Bedeničić kaže kako su učenici dužni doći u školi, a hoće li imati nastavu to će ovisiti o tome koji nastavnici štrajkaju.


SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA I ETUŠ

U Srednjoj strukovnoj školi Samobor, kao i Ekonomskoj trgovačkoj i ugostiteljskoj školi očekuju da učenici dođu u školu, a u kojem će se obimu nastava provoditi ovisit će o tome koliko će nastavnika štrajkati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.