64. planinarski križni put

9. listopada 2019.
Komentari isključeni
546 Pregleda

Planinarska bratovština svetog Bernarda priređuje dolazaće subote i nedjelje, 12. i 13. listopada, 64. planinarski križni put na dionici Sošice – Kašt – Metlika. Riječ je o dvodnevnom hodočasničkom pohodu pod sloganom “Da svi budu jedno!”. Prvoga dana pješači se od Sošica preko Svete Gere, Sekulića, Radatovića i Badovinaca do Kašta. Drugog dana kreće se iz Kašta na slovensku stranu, pa preko Radovice, Boldraža i Rosalnice stiže u Metliku.

U subotu će u župi Svetog Antuna Velikog, u suslavlju sa svećenicima Križevačke eparhije, biti slavljena liturgija s početkom u 20 sati. Nedjeljnu svetu misu u 17 sati u župnoj crkvi Svetog Nikolaja u Metliki predvodit će nekadašnji samoborski kapelan, velečasni Danijel Hačko, danas župni upravitelj župe Sveta tri kralja u Vrbanima.

Pokrovitelj pohoda je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Više o ovom križnom putu doznajte na internetskim stranicama Planinarske bratovštine svetog Bernarda.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.