Najnovije

Nika Jakobović izborila zlato

7. listopada 2019.
Komentari isključeni
455 Pregleda

Na 24. Memorijalu Branka Bošnjaka u kyokushin karateu ove je godine u Sportskoj dvorani Samobor sudjelovalo 47 boraca iz 11 zemalja. Samoborka Nika Jakobović trijumfirala je u kategoriji do 55 kilograma, Samoborci Dejan Obranić i Fran Lukšić također su izborili medalje, Dejan srebro, a Fran broncu u kategoriji do 85 kilograma. U 7 kategorija, 4 kod žena i 3 kod muškaraca, najviše uspjeha imali su Mađari s 3 osvojena zlata te sa po 4 srebrna, odnosno bronce.

Finalnim borbama prethodilo je svečano otvorenje uz Mažoretkinje Unity S, a na kojemu su govorili izaslanici pokrovitelja turnira s državne razine, ministarstava unutarnjih poslova, obrane i hrvatskih branitelja te zamjenik samoborskog gradonačelnika Željko Stanec i predsjednik Karate kluba Mladost Vladimir Belak.

Posebno priznanje međunarodne karate federacije za organizaciju ovog turnira dobio je Tihomir Garašić, a crni pojas 1. dan uručen je, nakon uspješno položenog ispita, domaćoj natjecateljici Niki Jakobović. Primila ga je iz ruku dopredsjednika Karate kluba Mladost, organizatora Memorijala, Milana Garašića. U popratnom programu nastupio je kata tim Karate kluba Samobor.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.