Budi rudar na jedan dan!

4. listopada 2019.
Komentari isključeni
965 Pregleda

Povodom Dana europske baštine u Rudama kraj Samobora u nedjelju 6. listopada, održava se zanimljiva manifestacija pod nazivom “Budi rudar na jedan dan!”

Posjetitelji će imati priliku posjetiti Rudnik sveta Barbara po promotivnoj cijeni od 20 kn, a u vremenu od 10 do 14 sati moći će vidjeti i prave rudare kako mijenjaju drvenu podgradu u Rudniku. Radionica izrade tradicionalnih oglavlja i frizura održava se od 11 do 15 sati.

U gastronomskom dijelu programa posjetiteljima se nude žganci s kiselim mlijekom i domaćim kruhom, rudarski gablec, krumpirove pole, gibanica i buhtli, a rakija koja će se kuhati tijekom cijelog dana moći će se i kušati.

U suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i izv.prof.dr.sc. Martinom Skendrović Babojelić održat će se prezentacija tradicionalnih sorta voćaka (11:30 i 13:30).

Djeca će se od 11 do 14 sati moći zabaviti tradicionalnim radionicama i igrama (izrada anđela od perušine, ogrlica od kukuruza), dok se od 14 do 17 sati održava rudarska igraonica Plavog bora s puno zabavnih igara i dječjom tombolom.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.