Županija povećala i broj i iznos učeničkih i studentskih stipendija

1. listopada 2019.
Komentari isključeni
789 Pregleda

Iz Zagrebačke županije stižu dobre vijesti za učenike i studente, sadašnje i buduće stipendiste. U ovoj školskoj godini raste broj novih stipendija s dosadašnjih 50 na 75, ali i iznos stipendija za učenike s 500 na 600 kuna mjesečno, a za studente s 1000 na 1200 kuna. Natječaj za koji je Županija osigurala više od 2 milijuna kuna otvoren je danas, a prijave se primaju do 15. listopada. Kad se u obzir uzmu i stipendisti nastavljači iz prethodnih godina procjenjuje se kako će Zagrebačka županija ove godine imati više od 180 stipendista.

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač itd. Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija.

Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno, dakle, iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija bit će objavljena na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na web stranici Zagrebačke županije.

Županija poziva sve zainteresirane učenike i studente da se do 15. listopada jave na natječaj. Prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10001 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom “Za natječaj za dodjelu stipendije”. Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr) pod rubrikom Natječaji, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, a više informacija može se dobiti na broj telefona 60 52 848 ili osobnim dolaskom u odjel na adresi Ulica grada Vukovara 72/VI, soba 43.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.