Šareni tanjur različitih boja kao izvor zdravlja

30. rujna 2019.
Komentari isključeni
226 Pregleda

U Osnovnoj školi Bogumila Tonija u Samoboru, u organizaciji Udruge za podršku djeci i roditeljima djece s dijabetesom Samobora i okolice Slatki Samoborci, predavanje “Važnost mikronutrijenata pri juvenilnom dijabetesumelitusu tip1; vitamin D i ostali mikronutrijenti, održao je 26. rujna Nenad Bratković, magistar nutricionizma, sveučilišni magistar fitofarmacije i dijetoterapije. U poučnom predvanju članovi udruge imali su prilike čuti brojne korisne informacije o značenju vitamina D te drugih mikronutrijenata poput magnezija, cinka itd., u prehrani djece s dijabetesom. Predavanju su uz roditelje nazočila i djeca s dijabetesom, od milja zvani “slatkiši”, pa su praktični primjeri hrane koje je dobra za njih, poput srdela, sezama, badema itd. kao i slajdovi primjera konkretne hrane bili za njih od velike koristi.

Hrana koju unosimo gorivo je za naše tijelo i treba promišljati i birati što jedemo. Jedan od brojnih savjeta nutricionista Bratkovića koji su svi zapamtili, a rado bi da ga čuju i drugi, glasi: Šareni sadržaj tanjura, hrana različitih boja, raznolika je i izvor je zdravlje za nas. (Ksenija Kolman Goreta)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.