Najnovije
Motokros, nogomet, trčanje… (5. kolovoza 2020. 12:39)
Jedna novozaražena osoba u Samoboru (5. kolovoza 2020. 11:37)
Slavimo u zahvalnosti (5. kolovoza 2020. 11:08)
Slavimo Dan hrvatske pobjede… (5. kolovoza 2020. 10:04)
Priča o aktualnim gradskim gradilištima (4. kolovoza 2020. 16:36)
Spomen na dan ponosa i slave (4. kolovoza 2020. 10:56)
Zamjenski termin odvoza komunalnog otpada (4. kolovoza 2020. 08:38)
Poginuo pješak na “betonki” (3. kolovoza 2020. 14:29)

Počelo Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

30. rujna 2019.
Komentari isključeni
716 Pregleda

Nakon što su u prve dvije večeri 44. Samoborske glazbene jeseni, u petak i subotu, publiku oduševili proslavljeni glazbenici iz Hrvatske i inozemstva okupljeni u festivalski “All star ansambl”, nastavak ove glazbene manifestacije ponudio je nastup mladih glazbenika. Oni će se boriti za naslov pobjednika 16. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić, i to za najbolji umjetničku osobnost. Posebna nagrada dodijelit će se i za izvedbu djela hrvatskog skladatelja. U dvije večeri u samoborskoj Galeriji Prica ukupno će se čuti šest pripremljenih recitala pojedinaca, dua ili trija.

Sinoć, prve večeri natjecanja, predstavili su se Tomislav Damjanović (klavir), duo Martin Krpan i Mihovil Buturić (violina i orgulje) te Trio Eusebius.

Pijanist Tomislav Damjanović prosudbenoj komisiji i publici predstavio se izvedbom Varijacije i fuge na temu Händela, op. 24 Johannesa Brahmsa, Dva intermezza, op. 38 Dore Pejačević i skladbom Gaspard de la nuit, III. Scarbo Mauricea Ravela. Duo Martin Krpan (violina) i Mihovil Buturić (orgulje) za svoj su program odabrali Baladu Tomislava Uhlika, Sonatu za violinu i basso continuo u B-duru, op. 5, br. 2 Arcangela Corellija, Sonatu religiosa Josipa Štolcera Slavenskog i skladbe Largo i Con fuoco poljskog skladatelja Mariana Sawe. Trio Eusebius, koji čine Eva Šulić (violina), Tonka Javorović (violončelo) i David Vuković (klavir) za natjecanje su uvrstili skladbu Zovu me Tryor Dubravka Detonija te Klavirski trio u a-molu Mauricea Ravela.

Danas, tijekom drugog dana natjecanja, stručnom žiriju i publici predstavit će se Ivan Galić na klaviru, Đorđe Vasiljević na harmonici i Sara Novoselić na violončelu. Program počinje u 17 sati u Galeriji Prica. Proglašenje pobjednika bit će sutra u samoborskoj kino dvorani od 20 sati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.