Nagrade pjesničkih susreta “Pri svetem Mihalu” za Ladu Lokmer i Zorana Perovića

30. rujna 2019.
Komentari isključeni
1.041 Pregleda

Lada Lokmer i Zoran Perović dobitnici su nagrada ovogodišnjeg izdanja susreta samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu, obznanjeno je u nedjelju, 29. rujna u kapelici koja nosi ime tog sveca podno starog grada. Tako je odlučio peteročlani žiri nakon što je pročitao 39 pjesma bez da su znali autore, a slučaj je eto htio da su pjesme “Domovina” aktualne tajnice samoborskog Ogranka Matice hrvatske i “Opet” njenog prethodnika na toj poziciji izazvale najviše oduševljenja.

Sam praznik poezije na Miholje u svom 28. izdanju počeo je pak minutom šutnje za preminulu pjesnikinju Katicu Cvetković, da bi potom okupljene pozdravio predsjednik samoborske Matice Gordan Črpić.
Uz zahvale župniku i Gradu na potpori, Črpić je pozdravio predsjednika Vijeća Mirana Šoića, vijećnicu Irenu Kapor te Luku Šeputa iz središnjice Matice, čestitao je na zalaganju žiriji u sastavu Đurđa Vuković, Ljiljana Cvetković, Nevenka Kotarski, Marica Jelenić i Marijana Togonal, zahvalio počasnoj predsjednici samoborske Matice Ranki Novosel te još jednom pohvalio sve pjesnike koji su se i ove godine odazvali pozivu na druženje u kapelici svetog Mihala.

Također je naglasio kako će ove godine troje članova Matice dobiti nagrade Grada Samobora: Slavko Lovasić, Zoran Perović i Božidar Laušin, a istaknuo je i kako ova manifestacija daje doprinos očuvanju svega vrijednog u kulturnom smislu što su nam ostavili naši preci.
Važnost očuvanja tradicije u svom je govoru naglasio i Luka Šeput pohvalivši dugu tradiciju manifestacije Pri svetem Mihalu, pogotovo u vrijeme kad je poezija, kako je rekao, na društvenoj margini. Potporu Grada daljnjim aktivnostima Matice najavio je pak predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić.
Nakon dodjele Priznanja za najbolju pjesmu na dijalektu Ladi Lokmer za pjesmu Domovina te Nagrade Dragice Vrbenski za Zorana Perovića i pjesmu Opet, krenulo se s čitanjem poezije uz glazbene predahe za koije je bio zadužen Duo MaLa, a pjesničke susrete Pri svetem Mihalu i ove je godine pratio zbornik radova.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.