Svjetski dan turizma obilježen u Ekonomskoj trgovačkoj i ugostiteljskoj školi Samobor

27. rujna 2019.
Komentari isključeni
481 Pregleda

Učenici i nastavnici Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole u Samoboru obilježili su danas Svjetski dan turizma. Priredili su u dvorani škole edukativni program “Turizam i poslovi – bolja budućnost za sve nas”. Svoj rad predstavili su učenici koji se školuju za slastičare, konobare, kuhare i hotelijersko turističke tehničare, a koji će jednog dana raditi u turizmu. S obzirom da su navedena zanimanja vrlo tražena i interes za upis u ova zanimanja u Ekonomskoj trgovačkoj i ugostiteljskoj školi Samobor ove je godine bio velik – kaže profesorica Bruna Kobeščak Mogulić te ističe kako su ljudi i kvaliteta temelj svega u turizmu, pa je vrlo važno ulagati u nove kadrove kojih nedostaje, jer turizam je u čitavom svijetu pa tako i u Hrvatskoj rastuća djelatnost.

Obilježavanju Svjetskog dana turizma u Ekonomskoj turističkoj i ugostiteljskoj školi Samobor pridružila se i Turistička zajednica grada Samobora. Sve nazočne pozdravila je direktorica Martina Paladina te učenicima pojasnila što sve radi i kako posluje Turistička zajednica dok su predstavnici tvrtke Ex- Alto tvrtke pojasnili što sve rade animatori u turizmu te gdje se sve mogu zaposliti i koliko zaraditi tijekom ljeta. Zoran Pelikan iz Macrocruisa govorio je o nautičkom turizmu i o tome koje se sve mogućnosti za zapošljavanje nude u tom sektoru turizma.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.