Najnovije
Fašnik u Svetoj Nedelji (23. veljače 2020. 15:18)
Svakog gosta ni cijeli Fašnik dosta! (22. veljače 2020. 23:10)
Fašnički fanzin za Magazin (21. veljače 2020. 21:13)
Svetonedeljski fašnik pod velikim šatorom (21. veljače 2020. 17:20)
Karlovo i Samobor – potencijal suradnje (21. veljače 2020. 16:02)
Gdje će završiti “Srakino gnezdo” ? (21. veljače 2020. 15:32)

Porasle cijene srednjoškolskih pokaza!

27. rujna 2019.
Komentari isključeni
1.643 Pregleda

Porasle su cijene srednjoškolskih pokaza, pa sada primjerice mjesečna markica za pokaz na relaciji Samobor – Autobusni kolodvor Zagreb umjesto 225 kuna košta 402 kuna, s time da su u te cijene uračunate i subvencije Grada Samobora u iznosu od 25% cijene pokaza – doznajemo u Uredu za prodaju karata Samobor.

Zašto su cijene srednjoškolskih pokaza porasle pitali smo prijevoznike, no još nismo dobili službeni odgovor.

Iz Grada Samobora na svojim su službenim web stranicama objavili su sljedeće priopćenje:

Grad Samobor ima jasan stav o novim cijenama

Poštovani sugrađani, svjesni smo problema do kojeg je došlo uslijed povećanja cijena mjesečnih pokaznih markica za srednjoškolce.

Vlada Republike Hrvatske, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola za nadolazeću školsku godinu, u iznosu od 75%  ukupne cijene mjesečne karte. Po izvršenoj kontroli Ministarstvo znanosti i obrazovanja će odobriti financijska sredstva za povrat. Nažalost državna je procedura takva da se isplata povrata novca vrši kvartalno, za razliku od politike Grada Samobora koji svoj dio subvencije u iznosu od preostalih 25% cijene, plaća izravno prijevoznicima i time se umanjuje mjesečni iznos koji plaćaju korisnici.

Kako smo dosad imali neugodnih iskustava s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, ukoliko se nešto od njihovih obećanja izjalovi, Grad Samobor će kao i uvijek uskočiti te se u konačnici cijene neće za nikoga mijenjati – piše na službenim web stranicama Grada Samobora.

JAVNA TRIBINA O JAVNOM GRADSKOM PRIJEVOZU!

Iz Grada Sambora javljaju kako će se u ponedjeljak 30. rujna održati javna tribina na temu javnog gradskog prijevoza!

“Slijedom problematike nastale vezano za poskupljenja cijena mjesečnih pokaznih markica za srednjoškolce, Grad Samobor poziva sve zainteresirane građane, a ponajprije roditelje srednjoškolaca da dođu na Javnu tribinu koju će se održati u ponedjeljak 30. rujna u 18 sati u Gradskoj vijećnici.
Svi sugrađani koji imaju pitanja, nedoumice, primjedbe ili prijedloge na temu javnog gradskog prijevoza, cijena karata ili slično, pozvani su da ista izravno upute gradonačelniku i njegovim suradnicima na Javnoj tribini” – poručuju iz Grada Samobora!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.