Grad Sveta Nedelja dodjeljuje 55 učeničkih i studentskih stipendija

27. rujna 2019.
Komentari isključeni
793 Pregleda

Grad Sveta Nedelja otvorio je Natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku i akademsku godinu 2019./2020.

Prema utvrđenim kriterijima 10 stipendija bit će dodijeljeno učenicima srednjih škola za deficitarna zanimanja prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i prema anketi provedenoj u suradnji s poduzetnicima s područja Svete Nedelje. Učenicima srednjih škola na osnovi kriterija socio-ekonomskog statusa bit će dodijeljeno 5 stipendija kao i učenicima srednjih škola prema kriteriju izvrsnosti, što se ne odnosi na učenike 1. razreda.

Redovitim studentima u obrazovnim programima, prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja i prema anketi provedenoj u suradnji sa svetonedeljskim poduzetnicima, bit će dodijeljeno 5 stipendija. Još 20 gradskih stipendija primit će redoviti studenti preddiplomskog studija na osnovi kriterija socio-ekonomskog statusa, 5 stipendija redoviti studenti diplomskog studija na osnovi istog kriterija i 5 stipendija redoviti studenti na osnovi kriterija izvrsnosti što se opet ne odnosi na studente 1. godine studija.

Za školsku i akademsku godinu 2019./2020. u Svetoj Nedelji će ukupno biti dodijeljeno 20 učeničkih i 35 studentskih stipendija, odnosno sveukupno 55 stipendija.

Studentske stipendije iznose 900 kuna mjesečno, a učeničke 600 kuna mjesečno. Dodjeljuju se za razdoblje od 1. studenog ove do 31. listopada sljedeće godine. Natječaj je otvoren do 21. listopada. Njegov sadržaj i prijavnice mogu se pronaći i preuzeti na službenim Internetskim stranicama Grada Svete Nedelje (www.grad-svetanedelja.hr) ili u zgradi Gradske uprave na Trgu Ante Starčevića 5.

(foto: www.grad-svetanedelja.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.