Diplome za vatrogasce i vatrogasne časnike

27. rujna 2019.
Komentari isključeni
1.113 Pregleda

Svečano uručenje diploma vatrogascima osposobljenim za zvanje vatrogasac i vatrogasni časnik prve klase, priređeno je sinoć u domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bobovica. Organizirala ga je gradska vatrogasna zajednica u čije ime je njezin zapovjednik Mladen Žitković rekao da su ova osposobljavanja započelo potkraj svibnja i početkom lipnja.

Osposobljavanje za vatrogasce obuhvatilo je 74 nastavna sata, od kojih su 34 sata bila teorijska, a 40 sati provedeno je u praktičnim vježbama. Teorijska nastava održana je u vatrogasnom domu DVD-a Bobovica, a praktične vježbe u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Samobora. Usmeni ispiti također su održani u Bobovici. Za osposobljavanje vatrogasac bilo je prijavljeno 59 kandidata, a pravo pristupa na usmeni stekao je 51 kandidat. Usmeni ispit uspješno su položila 42 kandidata i stekli zvanje vatrogasac. Teorijsku nastavu i praktične vježbe provodili su Dubravko Golubić, Nevenko Barković, Božidar Petrić, Ivica Rešetar i Mladen Žitković kao voditelj osposobljavanja.

Časničko osposobljavanje ukupno je trajalo 8 teorijskih nastavnih sati, koji su održani u DVD-u Bobovica, a usmeni ispit u Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Za ovo osposobljavanje bila su prijavljena 22 kandidata. Pravo pristupa na usmeni ispit imalo je 14 kandidata i svi su ga uspješno položili te stekli zvanje časnik 1. klase. Teorijsku nastavu za njih provodio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Kutina, Mario Paluh.

I ove, kao i prethodnih godina, među polaznicima za zvanje vatrogasac bilo je 15 žena što je trećina ukupno prijavljenih – istaknuo je, čestitavši i zahvalivši svima, Mladen Žitković.

Na zasluženim priznanjima, svim diplomiranim vatrogascima i vatrogasnim časnicima čestitao je i predsjednik Vatrogasne zajednice našeg grada, Željko Koščica, a uime Grada Samobora zamjenik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte Europske unije, Krunoslav Znika.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.