Većina potrošača u Hrvatskoj nije upoznata sa svojim pravima

25. rujna 2019.
Komentari isključeni
587 Pregleda

U organizaciji Udruge za zaštitu potrošača Grada Samobora jučer je POP-UP kinu održana besplatna tribina o pravima potrošača o kojima je govorila predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača Ana Knežević. Naglasila je kako hrvatski potrošači slabo poznaju svoja prava pa time rijetko koriste mogućnosti koje im nudi Zakon o zaštiti potrošača. Hrvatska je po tome zadnja na ljestvici europskih država pa je udruga pokrenula projekt Kupujmo slobodno, koji bi trebao doprinijeti većoj osviještenosti kupaca o njihovim pravima.

Govorilo se i o tome kako postupiti kad nismo zadovoljni kupljenom robom, kad možemo tražiti povrat novca, a kada zamjenu proizvoda, zašto je važno poštivati rokove te tko i u kojim slučajevima snosi trošak ovih postupaka.

Kako bi potrošači u Samoboru bili što informiraniji o svojim pravima do konca godine u Samoboru će biti održane još tri tribine za građane, a vezano za njihova prava kao potrošača – najavio je predsjednik Samoborske udruge za zaštitu potrošača Miran Šoić. Više poslušajte u našoj redovitoj emisiji Kap znanja, u četvrtak, 26. rujna, od 16 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.