Najnovije
Samobor osvojio Kup NSS (14. kolovoza 2020. 14:50)
Proslava Velike Gospe uz mjere opreza (14. kolovoza 2020. 14:31)
U Samoboru jedan oboljeli više (14. kolovoza 2020. 14:20)
Kožić i Zurovec o gradnji škole u Strmcu (14. kolovoza 2020. 14:16)
Starčevićeva pri kraju (14. kolovoza 2020. 14:13)
Novi asfalt u Podvrhu (14. kolovoza 2020. 14:10)
Isplata dječjeg doplatka od 17. kolovoza (13. kolovoza 2020. 15:14)
Rokovo u Svetoj Nedelji i Galgovu (13. kolovoza 2020. 14:57)

Gradsko priznanje za Helenin novi sjaj

23. rujna 2019.
Komentari isključeni
640 Pregleda

Gradsko čelništvo primilo je danas u Vijećnici judašicu Helenu Vuković, njezinog trenera Matiju Frlića, predsjednika Judo kluba Profectus Samobor Damira Frlića i druge članove kluba u Heleninoj pratnji, a sve u povodu još jedne europske juniorske medalje brončanog sjaja, koju je Helena nedavno osvojila u Finskoj. Na uspjehu su joj čestitali zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, resorni pročelnik Juro Horvat i tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek. Grad će Helenu za ovaj uspjeh, u skladu s Pravilnikom o nagrađivanju, novčano darovati s 4 i pol tisuće kuna.

Juro Horvat je podsjetio da Helena Vuković ovdje dolazi u kontinuitetu od nekoliko uzastopnih godina jer ostvaruje vrijedne rezultate na europskim i svjetskim natjecanjima. Željko Stanec je istaknuo da su ti rezultati i europska i svjetska promocija Grada Samobora, no, naglasio je i to da su za svaki uspjeh mladih sportaša u prvom redu zaslužni njihovi roditelji jer ih oni usmjeravaju u određeni sport, bodre i potiču, a na to se onda nadograđuju i treneri. -Ova financijska pomoć je simbolična, u skladu s kriterijima – rekao je još Stanec – ali ćemo i dalje nastojati pomagati, najviše, naravno, onima koji i najviše rade.

Helena Vuković je kratko objasnila da su sve borbe u Finskoj bile teške i zažalila što nije došla i do finala, a Matija Frlić na to je dodao da je sve to na tragu stvaranja olimpijaca za 2024. godinu. No, istaknuo je Frlić, vjerujem da smo opravadali povjerenje koje ste nam ukazali dodjelom novog prostora , ali ne samo rezultatima na ovoj vrhunskoj razini, već i u svim segmentima rada kluba. Drugi “profectusovci” su gradske čelnike upoznali s aktualnim aktivnostima u svom judo klubu, a ponajprije s uređenjem jednog hangarskog prostora u nekadašnjoj samoborskoj vojarni koji se u suradnji s Gradom pruređuje u judo dvoranu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.